Stekker

We lopen er niet te koop mee, maar wij in Beinsdorp doen heel veel aan ontwikkelingshulp in de achtergebleven gebieden om ons dorp heen.

Richting Nieuw-Vennep bijvoorbeeld. Zo toepasselijk 'De Krim' genoemd vanwege de ontberingen die de bewoners daar moeten doorstaan. Regelmatig sturen we convooien met voedselpakketten de Venneperweg over. In Hoofddorp hebben we zelfs een groot winkelcentrum gerealiseerd ten behoeve van de plaatselijke bevolking, zodat die stakkers zelf hun economie wat beter draaiende kunnen houden. En zo doen we door heel de polder met microkredieten wat we kunnen. Maar je zult ons er niet over horen opscheppen. Zo zijn wij nu eenmaal niet.

Het gebeurt allemaal in stilte. Maar wat krijgen we er voor terug? Een meewarige glimlach als je vertelt dat je uit ons dorp komt, omdat mensen vaak niet beter weten. En als je niet oppast word je nog gedist ook. Maar wij Beinsdorpers weten wel beter. Vergis je niet: als wij morgen de stekker uit de dijk trekken, stort de hele polder in.