• Brother Flower, foto: Hans Vissers

    Hans Vissers

CD presentatie Haarlemse band Brother Flower, zaterdag 7 oktober, 21 uur Taverne De Waag, Haarlem.

11-09-2017, 23:40 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 7 oktober 2017, 21:00 tot 23:30

Locatie:

Damstraat 29, Schiphol
Taverne De Waag, Haarlem
Schiphol

Op zaterdagavond 7 oktober presenteert Brother Flower haar nieuwe cd 'Pages' op het -historische- folkpodium van Taverne de Waag in Haarlem.

Halverwege de jaren '90 ontstaan als het akoestische broertje van rockband Turtle Moon, ontwikkelde Brother Flower zich in de afgelopen twintig jaar tot een autonoom akoestisch kwintet. Anno 2017 voorziet een breed palet aan instrumenten en zangstemmen het repertoire van zelfgeschreven songs en zorgvuldig gekozen covers van een warm, eigen geluid.

Brother Flower onderging na het verschijnen van debuut cd ('Growing four o'clocks' 2004) de nodige personele wisselingen. Kernleden Jeroen te Loo (zang, gitaar), Jan van der Linden (zang, slagwerk, gitaar) en violiste Ida Bastiaansen bleven en legden de afgelopen jaren samen met multi-instrumentalist Peter Cammermans en bassiste Irene Verbaan de basis voor het nieuwe album 'Pages'. Op het podium floreerde de nieuwe bezetting van meet af aan met spelplezier, dynamiek en bezieling. De keuze om de nieuwe plaat 'live in de studio' op te nemen lag dan ook voor de hand. Op de kundig door technicus/producer Henk Suurling vastgelegde registratie valt alles waar Brother Flower voor staat overtuigend op zijn plek.

Aanvangstijd: 21.00 uur. Toegangsprijs: een vrijwillige donatie in de hoed. Plaats: Taverne de Waag, Damstraat 29, Haarlem.