• een waterwandeling in de fortgracht

    Tjitske Baarda

Een waterwandeling in de fortgracht van fort bij Vijfhuizen.

26-07-2017, 17:50 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 6 augustus 2017, 16:30 tot 18:00

Locatie:

Fortwachter 1, Vijfhuizen
fort bij Vijfhuizen
Vijfhuizen

Waterwandelen in de fortgracht van fort Vijfhuizen.

Senso-waterwandelingen organiseert vanaf juni t/m oktober waterwandelingen in de fortgracht van fort Vijfhuizen.

Op zondag 6 augustus om 16.30, is er een speciale waterwandeling, die aansluit bij het verhalenfestival Forten Vol Verhalen op fort bij Vijfhuizen.

Onbekend landschap.

Met verhalen stap je in het onbekende landschap van het verleden, met een waterwandeling in het onbekende waterlandschap van het fort. Voor beide geldt; volop je zintuigen gebruiken om maximaal te ervaren, aldus Tjitske Baarda, initiator en begeleider van de waterwandeling. 
Een waterwandeling gaat over voelen en ervaren. Vandaar de naam "Senso" in Senso-waterwandelingen. Je ziet, hoort en voelt van alles tijdens een waterwandeling.

Omgekeerde bergwandeling

Het is als een omgekeerde bergwandeling; in plaats van hoog in de bergen, loop je laag in het polderwater en in plaats van te zien waar je loopt, zoek je met je voeten een weg door het water midden tussen eenden en vissen.

Je voelt de stroming van het water langs je lichaam, ziet de flonkering van het licht op het water en hoort het ruisen van de wind in de populieren. Vanuit het water zie je de omgeving anders dan op het land.

Ieder maakt zo zijn eigen verhaal en elk verhaal is anders.

Een ongewone activiteit in een prachtige omgeving, dat is het zeker, aldus Tjitske.

Inschrijven.

Met een wetsuit aan en op stevige gympen, lopen we door de fortgracht. Het water komt tot heuphoogte. Met de wandeling kunnen minimaal 2 en maximaal 8 personen mee. De minimum leeftijd is16 jaar. Opgeven voor de wandeling kan t/m 4 augustus.

De wandeling duurt ongeveer een uur en is voor een speciale zomervakantieprijs van 17,50€. Omkleden en afspoelen kan in het fort.

Individueel kun je je inschrijven voor speciale thema-wandelingen, zoals hierboven, daarnaast kunnen vrienden, familie of collega's zich opgeven als groep en zelf kiezen welke dag en tijd ze willen wandelen.

Voor inschrijving en verdere info:

www.senso-waterwandelingen.nl