• Forten vol Verhalen

    Forten vol Verhalen

Forten vol Verhalen op het Kunstfort

17-07-2017, 17:10 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 6 augustus 2017, 14:00 tot 17:00

Locatie:

Fortwachter 1, Vijfhuizen
Kunstfort bij Vijfhuizen
Vijfhuizen

Forten vol verhalen

Geniet deze zomer van Forten vol Verhalen, storytellingfestivals op acht bijzondere waterlinielocaties in Nederland. Voor de hele familie met spannende, ontroerende, grappige en vooral mooie verhalen. Verhalen die je bij blijven, verhalen die je voor altijd meeneemt. Zeg de digitale media voor een middag vaarwel en laat je betoveren door de verhalen en de entourage van het fortenerfgoed. Ademloos luisteren naar meeslepende woorden, met de ogen dicht wegdromen in een nieuw avontuur, stiekem zuchten of glimlachen en tussen de voordrachten door genieten van de diversiteit van de natuur van de waterlinies. Niets is zo mooi als het luisteren naar verhalen terwijl je heerlijk in het gras zit en het zonnetje schijnt.

Gottfrid van Eck

Zondag 6 augustus vertelt Gottfrid van Eck ons de geheimen van Kunstfort bij Vijfhuizen.

Van kindsbeen af aan is hij geboeid door de kracht van verhalen en muziek. Sinds 1998 is Gottfrid actief als professioneel verhalenverteller, schrijver en muzikant. Hij heeft zich o.a. gespecialiseerd in historische verhalen, Nederlandse sagen en legenden. Op een speelse, interactieve wijze wekt hij oude verhalen tot leven. Gottfrid balanceert graag op het slappe koord van feit en fictie, wijsheid en humor, spanning en vertier. Hij zet zijn publiek op het verkeerde been, laat ze meereizen naar lang vervlogen tijden om ze daarna weer te laten landen in de 21e eeuw.

Over Kunstfort bij Vijfhuizen

Een historisch fort dat is omgedoopt tot Kunstfort, dat is Kunstfort bij Vijfhuizen. Na de restauratie, is deze locatie een centrum voor actuele kunst en cultuur geworden. Als je een wandeling over het terrein maakt, kan je kunstenaars aan het werk zien. Ook kun je er een expositie bezoeken of een workshop volgen. Restaurant 't Fort serveert een lekkere lunch of koffie met taart op het terras. Ook kun je er terecht voor zakelijke bijeenkomsten of de organisatie van een (familie)feest.

Fort bij Vijfhuizen is in 1897 ontworpen en is één van de eerste gebouwen in Nederland die van beton gebouwd is. Het gebruik van beton werd nodig voor verdedigingswerken na de uitvinding van de 'brisantgranaat', die zo'n vernietigende kracht had dat metselwerk niet langer bestand was. De taak van dit fort was om de Ringvaart en dijk van de Haarlemmermeerpolder te verdedigen. Fortwachter 1, 2141 EE Vijfhuizen

Zondag 06-08-2017 van 14:00-17:00 uur

Volwassenen: € 7.50

Kinderen: € 2.50

Reserveren: www.fortenvolverhalen.nl