MeerWaarde zoekt chauffeurs met gezellige babbel

15-12-2016, 15:41 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 15 december 2016, 15:31

Locatie:

, Hoofddorp
Pax, Toolenburg en Hoofddorp-Noord
Hoofddorp

MeerWaarde is op zoek naar vrijwillige chauffeurs die geduldig zijn en het leuk vinden om senioren 65+ te vervoeren naar en van koffie inlopen en huiskamer- en ontmoetingsgroepen.

Hij of zij vervoert de senioren met eigen auto. Helpen met in- en uitstappen en eventueel naar binnen brengen zijn ook taken die hierbij horen. Soms is het vervoer van een rollator noodzakelijk. Tijdens het vervoer is de chauffeur goed verzekerd en er is een ruime reiskostenvergoeding. De vrijwillige chauffeur wordt ingeroosterd op door hem of haar gekozen dagen. Drie tot vier keer per jaar is er overleg met alle chauffeurs.

De diverse ontmoetingsactiviteiten zijn voor kwetsbare senioren. Tijdens de (twee)wekelijkse bijeenkomsten op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag worden er gesprekken gevoerd onder het genot van een kopje koffie of thee, (geheugen)spelletjes gedaan en soms een uitstapje gemaakt. De bezoekers worden uit hun isolement gehaald, doen nieuwe contacten op en kunnen hun verhaal kwijt. De betreffende activiteiten vinden plaats in de wijken Pax, Toolenburg en Hoofddorp-Noord.

MeerWaarde Welzijn is een welzijnsorganisatie actief in Haarlemmermeer. Zij helpt mensen hun eigen kracht te ontwikkelen en versterken. Tegelijkertijd worden mensen gestimuleerd zich maatschappelijk in te zetten en worden initiatieven hiertoe gefaciliteerd. Zo draagt MeerWaarde bij aan een sociale omgeving die tot steun kan zijn voor mensen die dat (even) nodig hebben.

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Hannelore de Vries via mail hannelore.devries@meerwaarde.nl of telefoon 06-242 657 39.