• Liesbeth van Tongeren

    GroenLinks

Schiphol-debat in Zwanenburg met Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren.

19-02-2017, 21:20 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 27 februari 2017, 20:00 tot 22:00

Locatie:

Olmenlaan 141, Zwanenburg
Dorpshuis De Olm Zwanenburg
Zwanenburg

GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren komt op 27 februari naar Zwanenburg om daar in debat te gaan over de toekomst van de luchthaven Schiphol.

Het debat is actueel, omdat de luchthaven dit jaar al tegen de grenzen lijkt aan te lopen waarover eerder met omwonenden afspraken zijn gemaakt. Afgesproken was dat er in 2020 maximaal 500.000 vliegbewegingen op jaarbasis zouden zijn, maar dat maximum is dit jaar al in zicht.

Politiek wordt er de laatste maanden alweer druk gesproken om de grenzen daarom maar op te rekken. Is dat verstandig? Moet na de verkiezingen in maart 'verdere groei' in het regeerakkoord, zoals Schiphol-topman Jos Nijhuis beweert? Of blijft de moeizaam tot stand gekomen afspraak met omwonenden overeind staan?

Het huidige GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren, zesde op de kieslijst voor de komende verkiezingen, komt op 27 februari naar de Olm in Zwanenburg om erover in debat te gaan. De open discussieavond begint om 20:00, inloop vanaf 19:30.

De namen van de opponenten en de gespreksleider volgen nog. In elk geval is er voldoende gelegenheid voor het publiek om ook in debat te gaan.