• Zelfpluk 2016

    Landgoed de Olmenhorst

Vanaf 16 september kun je weer appels en peren plukken op Landgoed de Olmenhorst

28-08-2017, 11:31 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 16 september 2017, 11:09 tot zondag 29 oktober 2017, 11:09

Locatie:

Lisserweg 481, Lisserbroek
Landgoed de Olmenhorst
Lisserbroek

Op 16 september start op Landgoed de Olmenhorst te Lisserbroek de 24ste editie van de appels en peren Zelfpluk. Iedereen is op de plukdagen welkom op het landgoed om de boomgaarden in te trekken en eigenhandig het biologische fruit van de bomen te plukken. Een ontspannen dagje erop uit in de natuur!

Neem van thuis een grote tas of stevig krat mee, trek je laarzen aan en pluk je favoriete fruit. Wie komt plukken krijgt instructies bij de boomgaard. Geplukt fruit wordt in de boomgaard gewogen en afgerekend. Er zijn verschillende rassen appels en peren die je zelf kunt plukken zoals: Elstar, Jonagold, Santana, Doyenné du Comice en Conference. Het varieert per ras wanneer ze geplukt kunnen worden. Per dag wordt een deel van de boomgaard vrijgegeven voor de Zelfpluk. Het plukschema wordt bepaald door Moeder Natuur en verschilt per soort en rijping. Op de website en via social media kanalen van de Olmenhorst wordt het actuele schema bijgehouden. Peren kunnen alleen in het weekend geplukt worden, zolang de voorraad strekt.

Voor kinderen is de Zelfpluk vooral lekker buiten spelen en iets leren over de natuur. Appels en peren groeien 'gewoon' aan een boom en wat is er leuker dan naar school je eigen geplukte appel mee te nemen? Of neem direct een hap. De appels en peren zijn immers 100% biologisch. Bovendien zijn er allerlei leuke kinderactiviteiten. Ze kunnen een rondje pony rijden of achterop de huifkar met trekpaard Jos een rondje maken over het landgoed. Er is een kleine draaimolen, pijl & boogschieten, een speeltuin en diverse workshops bij de atelierhouders op het landgoed.

Uiteraard is de Olmenhorst Landgoedwinkel ook geopend waar je een groot assortiment aan biologische voedingswaren, diverse cadeauartikelen, boeken, keuken- en woonaccessoires vindt.

Tijdens de Zelfpluk is iedereen op woensdag- en vrijdagmiddag en zaterdag en zondag de hele dag welkom om zelf de boomgaard in te trekken. Tijdens de herfstvakantie kan er zelfs elke dag van 10.00 uur tot 17.00 uur geplukt worden. Wie een adoptieboom heeft is tijdens de Zelfpluk-periode elke dag welkom om het fruit van eigen boom te oogsten. De Zelfpluk start op 16 september en eindigt op 29 oktober of als de oogst op is.

Prijs fruit Zelfpluk €2,25/kg. Voor de overige activiteiten kan een vergoeding gevraagd worden.