• vredeszondag 24 september

    Len Munnik

Vredeszondag 24 september - maak kennis met Chaldeeuwse vluchtelingen afkomstig uit Syrië en Irak

24-08-2017, 13:00 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 24 september 2017, 10:00 tot 14:00

Locatie:

Kruisweg 1069, Hoofddorp
Fundament bij Katholieke Kerk Hoofddorp
Hoofddorp

Zoals u weet zijn al tientallen jaren veel mensen vanwege oorlog en onderdrukking gevlucht uit Syrië, Irak en Oost Turkije. Ook in Hoofddorp wonen vluchtelingen die afkomstig zijn uit dit door oorlog en ellende getroffen deel van de wereld.

24 september is Vredeszondag. Een dag van ontmoeting met migranten. In Hoofddorp wonende Chaldeeuwse vluchtelingen uit Syrië, Irak en Oost Turkije, samen met de Raad van Kerken Hoofddorp, nodigen u uit om op Vredeszondag 24 september hen te ontmoeten.

Wat is het programma op zondag 24 september?

10.00 uur: een speciale gezamenlijke kerkdienst in de Hoofddorpse parochiekerk Joannes de Doper met het Thema van de Vredesweek: 'De Kracht van Verbeelding'. Geen "wij" en "zij", maar een Cultuur van Ontmoeting.

+ Voorgangers: de Chaldeeuwse priester Firas en pater Sedfrey.

+ Er zingen twee koren: het Chaldeeuws koor uit Amsterdam en het gospelkoor Vrolijk Vuur.

Deze kerkdienst is in het Nederlands, Arabisch en Aramees (de taal van Jezus), met overal vertaling er bij.

11.15 uur: in Het Fundament: informatiebijeenkomst.

+ Achtergrond over de verspreiding en onderdrukking van het Christendom in Syrië, Irak en Oost Turkije vlak na Christus en nu. U kunt vragen stellen.

+ Twee in Hoofddorp wonende Chaldeeuwse vluchtelingen, vertellen u over hun vlucht geschiedenis en over hun integratie in Nederland. U kunt vragen stellen.

12.30 uur: lunch en ontmoeting. Deze lunch is gratis en wordt verzorgd door een aantal Chaldeeuwse Hoofddorpse families afkomstig uit Syrië, Irak en Oost Turkije.

Toegang en lunch zijn gratis. Een vrijwillige bijdrage voor de dekking van onkosten van koffie en onderhoud van het Fundament zijn welkom.

Deze dag is georganiseerd door de Chaldeeuwse vluchtelingen families in Hoofddorp in samenwerking met de Raad van Kerken Hoofddorp. U bent allen van harte welkom.

Graag opgeven voor de informatiebijeenkomst en maaltijd. Dit kan telefonisch van maandag t/m vrijdag van 9-12 uur: 023-5638145 bij het parochiesecretariaat of per e-mail: secretariaat@hjoannesdedoper.nl. Ook als u zich niet hebt opgegeven, bent u toch welkom. Er is altijd plek om nog aan te schuiven.