'Waardevol opvoeden: Verwondering' themadienst bij Apostolisch Genootschap Haarlemmermeer

17-04-2016, 18:30 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 24 april 2016, 09:30 tot 10:30

Locatie:

Nieuw-Vennep

Nieuw-Vennep - Zondag 24 januari houdt het Apostolisch Genootschap aan de Zuiderdreef 3 in Nieuw-Vennep een themadienst over 'hoop en vertrouwen'. De laagdrempelige themadiensten zijn een toegankelijke manier om met deze eigentijdse geloofsstroming kennis te maken. Voorganger van de themadienst op 24 januari is Richard Bos. De dienst, met zang en muziek, begint om 9.30 uur en duurt ongeveer een uur. Voor kinderen tot zes jaar is er kinderopvang.

'Hoop en vertrouwen' lijken op het eerste gezicht traditionele onderwerpen voor een eredienst. Hoe deze onderwerpen benaderd worden met de religieus-humanistische kijk van het Apostolisch Genootschap blijkt op 24 januari. In de gewone taal die bij deze geloofsstroming past, spreekt Richard Bos over 'hoop en vertrouwen' en hoe dit past binnen de eigen verantwoordelijkheid van mensen. Deze eigentijdse aanpak past in de vrije en ondogmatische wijze waarop binnen het Apostolisch Genootschap geloof beleefd wordt. Uitgangspunten voor deze stroming zijn humaniteit, gelijkwaardigheid en verdraagzaamheid.

Het Apostolisch Genootschap biedt religieus-humanistische ontmoetingsplaatsen voor mensen die hun leven meer zin en inhoud willen geven. De leden inspireren elkaar om eigen antwoorden op levensvragen te vinden. Ze geloven dat al het leven voortkomt uit dezelfde oorsprong. In essentie zijn mensen dus met elkaar verbonden. Dat geeft apostolischen een gevoel van verantwoordelijkheid en spoort ze aan zorgvuldig om te gaan met elkaar, de wereld en haar bronnen. De organisatie telt in Nederland ongeveer 15.000 actieve leden verspreid over 72 gemeenschappen.