'Waardevol opvoeden: Waarde en waardering' themadienst bij Apostolisch Genootschap Haarlemmermeer

28-04-2016, 14:11 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 8 mei 2016, 09:30 tot 10:30

Locatie:

Nieuw-Vennep

Nieuw-Vennep - Zondag 8 mei houdt het Apostolisch Genootschap Haarlemmermeer aan de Zuiderdreef 3 in Nieuw-Vennep een themadienst over 'Waardevol opvoeden: waarde en waardering'. Deze themadienst is de tweede in een serie van drie themadiensten over waardevol opvoeden. De laagdrempelige themadiensten zijn een toegankelijke kennismaking met deze religieus-humanistische geloofsstroming. Voorganger op 8 mei is Marjan Versteeg. De dienst, met zang en muziek, begint om 9.30 uur en duurt ongeveer een uur. Voor kinderen tot zes jaar is er kinderopvang.

'Waarde en waardering komen niet vanzelf - kinderen leren het van anderen. Soms spelenderwijs, soms wat serieuzer. Die keuze ligt bij de ouders, evenals hoe belangrijk je het vindt dat je kind het meekrijgt'. In de gewone taal die bij deze geloofsstroming past, spreekt Marjan Versteeg over 'waarde en waardering' als onderdeel van waardevol opvoeden. Deze eigentijdse aanpak past in de vrije en ondogmatische wijze waarop het Apostolisch Genootschap geloven beleeft. Uitgangspunten voor deze stroming zijn humaniteit, gelijkwaardigheid, verdraagzaamheid en eigen verantwoordelijkheid.

Het Apostolisch Genootschap biedt religieus-humanistische ontmoetingsplaatsen voor mensen die hun leven meer zin en inhoud willen geven. De leden inspireren elkaar om eigen antwoorden op levensvragen te vinden. Ze geloven dat al het leven voortkomt uit dezelfde oorsprong. In essentie zijn mensen dus met elkaar verbonden. Dat geeft apostolischen een gevoel van verantwoordelijkheid en spoort ze aan zorgvuldig om te gaan met elkaar, de wereld en haar bronnen. De organisatie telt in Nederland ongeveer 15.000 leden verspreid over 71 gemeenschappen.