• Suikerbietenteler Matthijs Ravestijn neemt bier van eigen suikerbieten in ontvangst.

    Arjenne Vlietstra

Brouwerij Poort, eerste brouwerij met bier van verse suikerbieten

03-03-2017, 10:11 | Lezersnieuws | Arjenne Vlietstra

Sinds kort ligt het suikerbietenbier van Brouwerij Poort in de schappen van diverse slijterijen. Het bier met de naam 'Bietenbrug' is gemaakt van Haarlemmermeerse suikerbieten. Nog niet eerder was bier gemaakt van verse suikerbieten in de winkel te koop.

Poort Bietenbrug is een heerlijk en verrassend bier. Dit streekbier is fris en zacht van smaak en anders dan andere speciaalbieren. Als de buitentemperatuur omhoog gaat, smaakt Poort Bietenbrug op z'n best. Dit sluit goed aan op de suikerbietenoogst die in het najaar plaatsvindt. Poort Bietenbrug is dan precies op tijd klaar voor het nieuwe seizoen.

Edwin van der Zwet, eigenaar/bierbrouwer bij Brouwerij Poort: "Als inwoner van Haarlemmermeer woon ik tussen de suikerbieten. Ik was benieuwd of ik een speciaalbier kon maken van verse suikerbieten. Van suikerbietentelers Matthijs Ravestijn en Gert-Jan van der Maarl, van het bedrijf Erven G. van den Heuvel uit Nieuw-Vennep, heb ik een aantal suikerbieten meegekregen. Meteen ben ik gaan brouwen. En met succes. Ik krijg er veel positieve reacties over." Matthijs is ook erg te spreken over Poort Bietenbrug: "Edwin benaderde mij voor suikerbieten om een nieuw streekbier van te maken. Ik vond het een leuk experiment waar ik graag aan mee wilde werken. Onlangs heb ik van Edwin enkele flesjes Bietenbrug ontvangen. Ik was zeer verrast door de goede smaak!" Dat Bietenbrug een echt streekproduct is, blijkt ook uit het etiket. Wie goed kijkt, herkent de Haarlemmermeerse brug.

Brouwerij Poort brouwt sinds 2005 speciaalbieren. Sinds eind 2015 is de Vennepse Brouwerij een officiële brouwerij. Sindsdien is het bier te koop bij diverse slijterijen en horecagelegenheden in de Haarlemmermeer en omstreken. Brouwerij Poort is bekend van de Poort Tripel, Poort Schaduw en Poort Dubbelbock. Poort Bietenbrug is de nieuwkomer in de collectie en onder andere te koop bij Gall & Gall in Nieuw-Vennep en 't Biervat in Vijfhuizen.

Zie voor meer informatie Brouwerijpoort.nl