• Kampioen Silver League 2017

    Vrienden van Hoofddorp Pioniers Softball

Hoofddorp Pioniers kampioen Silver League

11-09-2017, 10:40 | Lezersnieuws | Vrienden van Hoofddorp Pioniers Softball

Het was wederom een drukke softbal week voor de dames van Hoofddorp Pioniers, op dinsdag en donderdag stonden de inhaal wedstrijden in Capelle aan den IJssel op het programma en op zaterdag werd er afgereisd naar Oosterhout voor de dubbele confrontatie met Twins.

Op dinsdag werden door met 7-2 te winnen de Season Finals zeker gesteld waar het team van manager Glennsig Polonius op zondag 24 september gaat spelen om promotie naar de Golden League.

De wedstrijd van donderdag ging met 6-5 verloren na een thriller die na een verlenging pas beslist werd.

Zaterdag stond de dubbel met de laatst overgebleven concurrent om de 1e plaats op het programma, met in het achterhoofd dat bij 1 maal winst het kampioenschap gevierd kon worden werd er begonnen aan de eerste wedstrijd die bijna 3 ½ duurde door o.a. een pauze van 1 ½ vanwege de aanhoudende regen.

Lange tijd ging de wedstrijd gelijk op tot Riangela Flanegin haar 2e home run van de dag sloeg, ditmaal met honken vol waardoor Pioniers in de 6e inning een 9-2 voorsprong nam, Twins deed in het restant nog wat terug maar konden niet voorkomen dat Pioniers doormiddel van een 9-4 overwinning kampioen van de Silver League werd.

Ook de 2e wedstrijd van de dag tegen Twins werd er gewonnen, ditmaal waren de Hoofddorpers met 6-2 te sterk.

Komende zaterdag staat de laatste dubbel van het reguliere seizoen op het programma, om 14.00 uur in Hoofddorp tegen Euro Stars.

Stand

1. Pioniers 18-30

2. Twins 16-20

3. Birds 16-14

A'dam Pirates 16-14

Euro Stars 16-14

6. Onze Gezellen 16-8