• Maak kennis met aangepast sporten

    Sportservice Haarlemmermeer

Kennismaken met 'Aangepast Sporten' in september

19-08-2016, 09:51 | Lezersnieuws | Wout Werker

Sport is voor iedereen, dus ook voor mensen met een beperking. Uit onderzoek blijkt dat de sportdeelname onder deze doelgroep nog steeds achterloopt ten opzichte van mensen zonder beperking. Sportservice Noord-Holland besteedt in september extra aandacht aan het aangepast sporten. Deze maand is uitgeroepen tot de 'Maand van het Aangepast Sporten'. Aan het begin van het nieuwe sportseizoen kunnen (potentiële) sporters kennismaken met de verschillende sportmogelijkheden voor mensen met een beperking.

Maand van het aangepast sporten

Organisaties en verenigingen met een aangepast aanbod uit Amstelveen, Hoofddorp, Nieuw Vennep, Aalsmeer en Badhoevedorp bieden in de Maand van het Aangepast Sporten de mogelijkheid om gratis één of meerdere proeflessen te volgen. Hierdoor kunnen mensen op een laagdrempelige manier ervaren of ze een sport leuk vinden en of deze bij ze past. Onder meer aikido, atletiek, badminton, basketbal, boksen, hockey, voetbal, waterpolo, gymnastiek, boksen, rolstoeltennis en zumba worden aangeboden. Er is aanbod voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, chronische aandoening en voor mensen met autisme. Het complete aanbod staat op www.aangepastsporten.info.

Interessante evenementen

In september staan ook een aantal interessante evenementen op het programma zoals een trainerscursus aangepast sporten, de AFAS G-voetbaldag bij AZ in Alkmaar, de Heliolympics door Heliomare, een G-Run tijdens de Haarlemmermeerrun en de open dag van de Johan Cruyff Foundation. Kijk voor alle evenementen en data op de website www.aangepastsporten.info.

Meer informatie

Voor meer informatie of aanmelden voor één van bovenstaande activiteiten kunnen belangstellenden contact opnemen met Wout Werker, regiomedewerker Aangepast Sporten Amstel & Meerlanden via 023- 557 59 37 of wwerker@sportservicehaarlemmermeer.nl. Ook voor persoonlijk sportadvies, ondersteuning bij het opzetten van aangepast sportaanbod, het ontvangen van de digitale nieuwsbrief of de gedrukte Sport- en Beweegwijzer kunnen zij met hem contact opnemen.