• Uitdeling pakketten aan vluchtelingenkinderen

Kinderen maken hulppakketten voor vluchtelingen

23-11-2015, 11:00 | Lezersnieuws | Emiel Pijl

Nieuw-Vennep - Kinderen van het Apostolisch Genootschap Haarlemmermeer (Nieuw-Vennep) en Haarlem hebben eind september een zending hulppakketten samengesteld. De 100 pakketten, bestaande uit toilettasjes met artikelen en producten voor persoonlijke verzorging, zijn in overleg met hulporganisatie 'Wereldwijd voor Kinderen' samengesteld.

De kinderen van het Apostolisch Genootschap vonden WWvK bereid om dit project te sponseren. De voorzitter van WWvK, Richard Bos, was zaterdag 10 oktober samen met enkele kinderen aanwezig bij de overhandiging van de pakketten aan het COA. De hulppakketten konden uitgedeeld worden aan kinderen van 0 tot 15 jaar.

Door de kinderen een actie op touw te laten zetten voor hun leeftijdgenootjes, hoopt het religieus-humanistische Apostolisch Genootschap bij te dragen aan meer begrip voor medemensen in nood. Het initiatief kwam tot stand door nauwe samenwerking tussen de jeugdwerkers van het genootschap en WWvK. Omdat het Apostolisch Genootschap nauw betrokken is bij WWvK, bleek het vrij eenvoudig de actie te bedenken en in korte tijd uit te voeren. Ook op andere plaatsen in het land zijn gemeenschappen van het genootschap actief bij hulpacties voor vluchtelingen. Zie ook www.apgen.nl