• portret Evert Brouwer

    Corine Zijerveld

Parttime business control voor het mkb als nieuwe dienstverlening geïntroduceerd

31-08-2017, 15:41 | Lezersnieuws | Jennifer Delano

De MKB Banenmonitor liet deze maand zien dat een deel van het mkb groei doormaakt als banenmotor. Ook recent gepubliceerde groeicijfers laten zien dat het bedrijfsleven weer op volle toeren draait en de werkgelegenheid weer flink groeit. Met nieuwe mensen in het bedrijf is bijsturen essentieel. En daarvoor is goede informatie nodig. Veel mkb-ondernemingen hebben wel veel gegevens, maar weinig informatie. In korte tijd kunnen zich situaties voordoen die mkb-ondernemingen in financiële problemen kunnen brengen. Wanneer bijvoorbeeld persoonsgegevens niet goed worden beheerd, kan het ontstaan van een datalek nu al een boete opleveren tot € 820.000; vanaf mei 2018 gaan deze boetes verder omhoog. Zakelijk dienstverlener Twine speelt hierop in door parttime business controlling in het mkb als nieuwe dienstverlening te introduceren.

Onvoldoende inzicht in bedrijfsprocessen brengt mkb'ers in financiële problemen

In korte tijd kunnen zich situaties voordoen die mkb-ondernemingen in financiële problemen brengen. Veel gegevens, maar weinig informatie hebben kan een kostbare zaak zijn. Zo kan het zijn dat een mkb-bedrijf niet doorheeft dat er op bepaalde producten niet genoeg winst wordt gemaakt. Een situatie die uiteindelijk verstrekkende gevolgen kan hebben voor het bedrijf. Evert Brouwer van Twine vertelt: ''Met regelmaat komen wij bedrijven tegen die hele mooie producten maken, waar mensen hart voor de zaak hebben, maar die door onvoldoende inzicht in de bedrijfsprocessen toch in de financiële problemen dreigen te raken.'' Het terugvinden van het juiste spoor is een kostbare aangelegenheid op het gebied van tijd en geld. Een krachtig managementdashboard opzetten is hierbij vaak heel behulpzaam. Hiervoor zou veel meer aandacht moeten zijn, juist in het mkb. De opkomst van de parttime controller voor het mkb kan een keerpunt zijn in deze ontwikkeling.

Twine: bedrijf dat parttime business controlling in het mkb wil introduceren. Veel ondernemingen in het mkb hebben veel gegevens, maar weinig informatie. Twine lost dit graag op. Kijk voor meer informatie op http://www.twine-audit.nl.