PIONIERS KLAAR VOOR 2E HELFT

14-06-2016, 23:00 | Lezersnieuws | Vrienden van Hoofddorp Pioniers Softball

De softbal dames van Hoofddorp Pioniers laten de laatste weken een stijgende lijn zien al blijven de resultaten wat wisselvallig.

Ook afgelopen zaterdag was dit het geval, de eerste wedstrijd tegen Amsterdam Pirates werd met maar liefst 11-0 verloren, alleen Keeley van Blaricom (drie honkslag) en Ingemarie Rumai wisten het honk door een honkslag te bereiken.

De tweede wedstrijd gaf zoals vaker dit seizoen een heel ander beeld met een agressief en aanvallend Pioniers wat direct een 2-0 voorsprong nam door onder andere honkslagen van Demi Erkemeij en een twee honkslag van Valerie Grampon.

Pirates pakte direct een punt terug en waar Pirates in de 2e inning 3 maal scoorden bleef Pioniers puntloos wat een 4-4 tussenstand betekende.

Pioniers nam in de eerste helft van de 3e inning wederom een voorsprong (4-5) door te profiteren van wat foutjes en 4 wijd aan Amsterdamse zijde maar wederom kwam Pirates op voorsprong in de tweede helft van de 3e inning (6-5), Pirates voegde hier in de 4e inning nog een punt aan toe waarna beide teams in de 5e inning puntloos bleven.

Pioniers toonde wederom veerkracht door in de 6e en 7einning in totaal 5 maal te scoren door onder andere honkslagen van van Blaricom, Rumai, Iris Strookman (honkslag en twee honkslag) en Susanah Groen, Pirates stelde daar slechts nog 1 punt tegenover wat een 8-10 overwinning voor Pioniers betekende.

Werpster Eliza v/d Oever Pronk gooide de gehele wedstrijd voor Pioniers.

Pioniers eindigt op een zeer nette 8e plaats in de eerste helft van de competitie wat betekent dat de dames "veroordeeld" zijn tot de degradatie poule waar zij het met behoud van punten tegen de teams die tevens bij de onderste 6 zijn geëindigd gaan strijden om lijfsbehoud in de Silver League.

Komende zaterdag gaat deze hele competitie van start met een uitwedstrijd om 14.00 uur tegen Onze Gezellen.

De heren speelden vrijdag tegen de Diamonds en wisten wederom te winnen, in Nieuwegein werd het 2-5.

Komende vrijdag spelen de heren thuis om 20.00 uur tegen Alcmaria Victrix.