Slechtziend?Inloopspr. Visio in de Bibliotheek te Hoofddorp Dinsdag 3 okt 11:00 - 12:30 uur.

12-09-2017, 16:00 | Lezersnieuws | Koninklijke Visio

PERSBERICHT

Slechtziend? Gratis informatie en advies.

Inloopspreekuur Koninklijke Visio in de Bibliotheek te Hoofddorp op

Dinsdag 3 oktober van 11:00 - 12:30 uur.

Hoofddorp, oktober 2017 - Gaat u slechter zien? Op 3 oktober geeft Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, gratis advies en informatie over slechtziend of blindheid in de Bibliotheek te Hillegom.

Kennismaken met hulpmiddelen op het gebied van vergroting, verlichting, op pad gaan of zelfstandig blijven wonen met een visuele beperking?

Bezoek 3 oktober van 11:00 - 12:30 uur ons inloopspreekuur in de Bibliotheek, Raadhuisplein 7 in Hoofddorp.

Uit onderzoek blijkt dat veel (oudere) mensen met een (zeer) beperkt zicht rond blijven lopen met vragen over leven met die visuele beperking. Mensen met visuele klachten zijn gebaat bij advies en revalidatie op maat. De professionals van Koninklijke Visio kijken samen met hen naar de mogelijkheden passend bij hun persoonlijke vraag. Bijvoorbeeld aangepast lezen, tv-kijken, mobiliteit, of het huishouden kunnen daarbij aan de orde komen. Met de juiste aanpassingen en/of hulpmiddelen is het mogelijk om volop in het leven te blijven staan.

Waar: de Bibliotheek Hoofddorp

Datum: 3 oktober 2017

Plaats: Hoofddorp

Tijd: 11:00 - 12:30 uur

Voor meer info kunt u rechtstreeks contact opnemen met Koninklijke Visio via de Afdeling Advies T 088 585 57 00. Of per e-mail via amsterdam@visio.org.

Bij Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, kan iedereen terecht met vragen over slechtziend of blind zijn. Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs, arbeid en wonen. Deze diensten zijn er voor mensen die slechtziend of blind zijn, ook als zij daarnaast een verstandelijke, lichamelijke of andere zintuiglijke beperking hebben. Persoonlijk en professioneel betrokkenen kunnen bij Visio terecht voor informatie en deskundigheidsbevordering. Meer informatie over het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen is te vinden op www.visio.org.

-------

Noot voor de redactie, niet bestemd voor publicatie

Voor meer info kunt u rechtstreeks contact opnemen met Koninklijke Visio via de Afdeling Advies, T 088 585 57 00. Of per e-mail via amsterdam@visio.org