• kanocursus

    KV Waterwolf
  • toervaren

    KV Waterwolf
  • jeugdgroep

    KVWaterwolf

Start met een cursus kanovaren in de Haarlemmermeer bij Kano Vereniging Waterwolf

08-05-2017, 18:11 | Lezersnieuws | Els Blom

Nu de meeste sporten een zomerstop hebben is het leuk om met een actieve buitensport te starten. Het kanovaren is voor veel Haarlemmermeerders nog onbekend, maar Kano Vereniging Waterwolf wil daar verandering in aanbrengen en biedt de 'Summerschool' aan. Dit is een cursus kanovaren in acht lesavonden met gebruik van materiaal, zoals een kano, peddel en zwemvest. De lessen zijn op de woensdagavond van 19.00 - 21.00 uur en met de instructeur spreek je zelf af welke woensdagen je wilt komen. De hele cursus inclusief het materiaal kost €50 per persoon. De kanovereniging geeft de lessen vanaf de Cruquius (naast het Pannenkoekenpaviljoen), maar vaart ook regelmatig over de Ringvaart of zelfs naar Schalkwijk.

Elke woensdagavond is er bij Kano Verenging Waterwolf een instructeur aanwezig om les te geven. Deelnemers krijgen uitleg over het materiaal en op het water wordt er aandacht besteed aan de verschillende peddelslagen en kanovaardigheden. De lessen gaan op een ontspannen en gezellige manier, waardoor de deelnemers de mogelijkheid hebben om alles rustig onder de knie te krijgen en tevens te genieten van het actief bezig zijn in de natuur.

De cursus is vooral bedoeld voor volwassenen, maar wil je de cursus samen met je kind volgen dan is dit ook mogelijk. Voor kinderen die zonder volwassenen willen leren kanovaren organiseert de kanovereniging de jeugdgroep. Deze groep start vanaf juni op de vrijdagavond een kanocursus voor jongeren van 10 tot en met 17 jaar. De jongeren kunnen na de cursus tot september blijven kanovaren onder begeleiding van ervaren jeugd instructeurs.

Informatie over de kanocursus voor volwassenen maar ook voor de jeugd is te vinden op www.kvwaterwolf.nl Voor vragen over de cursus kan gemaild worden naar secretaris@kvwaterwolf.nl