• Impressie van een volkstuin

    Bram Bokhorst

Volkstuindersvereniging De Pioniers houdt open dag

12-08-2016, 13:20 | Lezersnieuws | J.F. Bleeker

ZWANENBURG- Wie van tuinieren houdt en op zoek is naar een rustig plekje, wordt uitgenodigd om op zaterdag 27 augustus de open dag van de volkstuindersvereniging De Pioniers aan Seevank 5 te bezoeken.

Op 27 augustus is iedereen die belangstelling heeft in tuinieren van harte welkom op ons tuincomplex. Tijdens de open dag die plaatsvindt tussen 10.00 en 16.00 uur, zijn verschillende tuinen te bezichtigen. Verder is er een demonstratie van een imker en is er een informatiestand van de bekende aardbeien- en pioenrozenkweker Van Duivenvoorden uit Lisserbroek. Ook is er een kraam met zelf gekweekte groenten en veel eetbare pompoenen die voor een klein prijsje worden aangeboden.

Dit jaar bestaat de vereniging 50 jaar. Het tuincomplex ligt vlak achter de dijk bij de Ringvaart en is begrensd door weilanden en water. Er zijn 68 tuinen. De meeste tuinen zijn siertuinen en daarnaast zijn er verschillende moestuinen waar allerlei soorten groenten en fruit worden gekweekt.

Op de siertuinen staat een huisje van maximaal 28 vierkante meter en een klein schuurtje. Gedurende het seizoen mag men daar dag en nacht verblijven.

Mocht een bezoeker geinteresseerd zijn in het overnemen van een tuin dan is dat mogelijk. Op dit moment worden twee tuinen ter overname aangeboden.

Koffie en thee zijn op de open dag gratis. Bovendien worden er lekkere hapjes aangeboden. Is uw nieuwsgierigheid gewekt dan kunt u alvast onze website bezoeken: www.vtvpioniers.nl