Wederom 2 overwinningen dames Pioniers

17-07-2017, 12:00 | Lezersnieuws | Vrienden van Hoofddorp Pioniers Softball

De softbal dames van Hoofddorp Pioniers gaan ook na afgelopen week nog aan de leiding in de Silver League door Onze Gezellen 2 maal te verslaan.

Op dinsdag keek Pioniers na 1 slagbeurt van de Haarlemse bezoekers aan tegen een 0-2 achterstand maar Pioniers liet er zelf ook geen gras over groeien en scoorde zelf 3 maal en in haar 2e slagbeurt nogmaals 3 maal om zo een comfortabele 6-2 voorsprong te nemen.

Met wat verspreide honkslagen scoorde Pioniers in het verloop van de wedstrijd nog 4 maal en kon Onze Gezellen daar slechts nog 1 punt tegenover zetten.

Werpster Eliza v/d Oever-Pronkt stond het gehele duel voor Hoofddorp Pioniers op de werplaat met de cijfers 2-1-6-2 (3 slag-4 wijd-honkslagen-fouten), Shari van Heyningen was aan slag op dreef met 3 honkslagen uit 4 beurten waaronder een 3 honkslag.

Met een 10-3 overwinning op zak ging de dubbele confrontatie tussen de beiden teams op donderdag weer verder.

Wederom schoot Onze Gezellen uit de startblokken wat resulteerde in een 8-6 voorsprong na 5 slagbeurten voor de Haarlemmers, zoals vaker dit seizoen gebleken beschikt Pioniers over veerkracht en scoorde in haar 5e slagbeurt maar liefst 7 maal waardoor het de leiding in wedstrijd nam.

In de 6e inning was het Quilen Dirksz die met geraakt werpster op het honk kwam waarna Riangela Flanegin de bal hard lang de lijn van het 3e honk sloeg voor een inside the park home run wat direct een 15-8 eindstand betekende.

Pioniers gebruikte 3 werpsters deze wedstrijd, Iris Strookman 2.2 inn (1-2-4-3), Serena Kersten 2.1 inn (1-4-3) en Carly Xepoleas 1 inn (3-0-0). Dionne Cooper had met 4 honkslagen uit 4 beurten een groot aandeel in de totaal 16 Pioniers honkslagen.

Door deze 2 overwinningen gaat Pioniers ongeslagen de Zomerstop van de promotiepoule in, op 12 augustus staat de eerst volgende dubbel op het programma, uit tegen Euro Stars.

De softbal heren leden de 2e nederlaag van het seizoen, Tex Town Tigers uit Enschede wat met 6-3 te sterk, in de 1e klasse is het ongekend spannend met 3 teams aan kop die allen slechts 1 maal verloren hebben.

Ook de heren gaan nu de Zomerstop in, op 18 augustus staat de eerst volgende wedstrijd op het programma, uit in Spijkenisse tegen Spikes.

Stand dames

1. Pioniers 6-12

2. Euro Stars 4-6

3. Twins 2-4

Stand heren

1. Quick Amersfoort 4-6

Pioniers 4-6

3. Tex Town Tigers 3-4