• Trudy Witteman

11 juni eerste deel A9 open

BADHOEVEDORP Het klonk menig Badhoevedorper gistermiddag als muziek in de oren: zaterdag 11 juni gaat het eerste deel van de nieuwe A9 open. Het grote nieuws werd wereldkundig gemaakt tijdens een excursie langs de bouwwerken voor leden van de Business Club Badhoevedorp.

Vanaf 11 juni rijdt het verkeer vanuit Haarlem om Badhoevedorp heen en takt middels een verbindingsboog aan op de A4 richting Amsterdam. Automobilisten vanuit Haarlem richting Amstelveen moeten nog even geduld hebben. Zij blijven nog over de huidige weg rijden en kunnen in week 50 van dit jaar van de nieuwe route gebruik maken. Het verkeer vanuit Amstelveen richting Haarlem/Alkmaar is medio volgend jaar aan de beurt. Eind 2017 moet de complete omlegging zijn voltooid. Direct waar het kan wordt begonnen met de sloop van de huidige A9, een klus die in 2018 moet zijn afgerond. CBB hoopt dat zich tegen die tijd een nieuwe klus aandient waarbij het zand opnieuw kan worden gebruikt.

Met de omlegging ontstaat een nieuw stukje snelweg van 6 kilometer dat een slordige 340 miljoen kost. Het geld wordt op tafel gelegd door Rijkswaterstaat, Provincie Noord-Holland, de gemeente Haarlemmermeer, Schiphol en Stadsregio Amsterdam. De gemeente Amsterdam betaalt geen euro aan het project.