• Live Muziek op plein
    Nw Vennep

    Willem ten Veldhuys

Bevrijdingsfeest op Vrijheidsplein

NIEUW-VENNEP Het Harmonieplein wordt van vrijdag 1 tot en met dinsdag 5 mei omgedoopt in het Vrijheidsplein. Dorpsraadvoorzitter Peter Bokhorst zal, geassisteerd door leden van Kagiwepi, dinsdagmorgen 5 mei vanaf de trappen van de Muziekkoepel op het Vrijheidsplein het defilé afnemen. De legervoertuigen vertrekken om 12.30 uur vanaf de Dumpwinkel Zandvliet aan de Venneperweg. Vervolgens zal de stoet, waarin de Koningin van Nieuw-Vennep samen met wethouder Marjolein Steffens plaats heeft, om ongeveer 12.45 uur bij de Muziekkoepel aankomen.

Verder zullen er dinsdag tal van activiteiten op het Vrijheidplein worden gehouden. Zo zal de Loopgroep Nieuw-Vennep - onder leiding van John Robberts - de fakkel met het Vredesvuur rond 11 uur via 't Kabel Nieuw-Vennep binnen lopen. Er zal dan even gepauzeerd worden om vervolgens onder politiebegeleiding naar Het Vrijheidsplein door te lopen waar de groep om rond 11.30 uur wordt verwacht.

In en rondom de Muziekkoepel kan er de hele dag genoten worden van optredens van verschillende bands. Van 10 tot 12 uur treedt daar De Millers Tribute op. Zij spelen onder andere nummers als 'Make Mine Millers', 'Weet Je Nog Wel Die Avond In De Regen', 'Katerliedje' en vele anderen.

De Koningin van Nieuw-Vennep zal om 13 uur de vlag hijsen in een door KagiWepi gebouwde toren. Na het zingen van het Wilhelmus, dat ook begeleidt zal worden door Harmonieorkest Irene, zal dit orkest om 13.10 uur een speciaal Bevrijdingsconcert geven bestaande uit een gevarieerd programma met afwisselende muziekcomposities.

Om 14.45 uur geven Wesley & Jordy een optreden als het duo Overstag. Sinds de basisschool al bevriend en verbonden door hun liefde voor muziek. Hun twee-stemmigheid en melancholische liedjes zijn kenmerkend. voor Wesley en Jordy. Met idolen die slingeren van Acda en de Munnik tot Crowded house, verzorgen ze voor jong en oud een geweldige voorstelling. Twee gitaren, twee stemmen, twee keer zoveel pret!

Tot slot is er een optreden van de Band De Looters. Dit zal rond 15.30 uur beginnen en duurt tot 16.30 uur. The Looters is een jazz/blues/soul band bestaande uit 10 fanatieke muzikanten. De band is in 2013 ontstaan uit de Jazz Workshops gegeven door Loet van der Lee. Het enthousiasme van de bandleden is groot, zij hebben allen in het verleden bij verschillende bands gespeeld.

Kortom, ervaring genoeg. Het repertoire bestaat uit Van Morrison, Glenn Miller, Carlos Santana, Ray Charles, Aretha Franklin, Amy Winehouse en andere. The Looters maken er elke keer weer een feestje van, kom gezellig kijken, luisteren en mee swingen.