• Redactie

Buslijn 145 blijft behouden

HOOFDDORP De buslijn 145 tussen Hoofddorp en Badhoevedorp blijft op werkdagen rijden. Dat staat in het aangepaste vervoersplan van de Vervoersregio Amsterdam dat deze week naar buiten is gebracht.

Tegen het schrappen van lijn 145 was veel verzet. Met name middelbare-scholieren uit Badhoevedorp die in Hoofddorp op school zitten, waren bang voor een aanzienlijk slechtere verbinding. Zij zouden moeten overstappen op Schiphol-Noord.

Met het handhaven van bus 145 doordeweeks is die verslechtering van tafel. Ook bezoekers van de AM Groep kunnen opgelucht adem halen.

Daarnaast rijdt er ook na invoering van de nieuwe dienstregeling per 10 december een bus door de zuidkant van de wijk Floriande. Door de komst van snelbus 341 zou er in die wijk geen bus meer rijden. Als oplossing is er nu voor gekozen om de route van bus 169 die tussen het NS-station in Hoofddorp en het Spaarne Gasthuis rijdt, door te trekken naar de halte bij het Sportcomplex Koning-Willem-Alexander (SKWA).

De gemeenteraad sprak kort geleden in de unanieme motie uit dat de bushalte bij het sportcomplex behouden moest blijven. In het aangepaste vervoersplan heeft de raad haar zin gekregen.