CDA: vertrouwen Buitenkaag in gemeente geschonden

BUITENKAAG De CDA-fractie vindt dat de gemeente het vertrouwen van inwoners van Buitenkaag heeft geschonden. Aanleiding is de gang van zaken rond de opknapbeurt voor de gymzaal bij het dorpshuis die tot een uitkomst heeft geleid die niet de wens was van Buitenkaag. CDA-fractievoorzitter Mariëtte Sedee heeft het college van B en W er schriftelijke vragen over gesteld.

B en W besloten eind oktober vorig jaar na een lange procedure om de bewuste gymzaal op te knappen. Het college wees een uitbreiding van de voorziening af. De aanbouw zou vooral als fitnessruimte worden gebruikt en het college stelde dat fitness geen kerntaak is van de gemeente. Bovendien werd een investering van 240.000 euro te hoog geacht.

De afwijzing van de aanbouw was een flinke streep door de rekening van de stichting Sociaal-Cultureel Centrum Kaag (SCCK) die het dorpshuis en de gymzaal exploiteert. De uitbreiding was volgens de stichting bedoeld als multifunctionele ruimte, zegt raadslid Sedee.

Volgens de stichting is er op verzoek van de wethouder een ondernemingsplan opgesteld en zijn er daarna sponsors gezocht om het project te kunnen betalen. De SCCK slaagde erin om 177.000 euro in te zamelen. Als de gemeente daar 108.000 euro aan had bijgedragen was de investering voor renovatie en aanbouw bij de gymzaal rond, zo schrijft Mariëtte Sedee in haar vragen aan het college.

De fractieleidster van het CDA vraagt zich af waarom de gemeente de stichting en inwoners van Buitenkaag lang heeft laten geloven dat een uitbreiding van de gymzaal mogelijk was, terwijl allang vaststond dat het college niks voelde voor een aanbouw.

Sedee wil daarom precies van B en W weten hoe het proces is verlopen. Het raadslid vraagt of het college het met haar eens is dat het gewekte vertrouwen bij inwoners van Buitenkaag door deze kwestie geschonden is.