• Pixabay.com

'Doelstelling duurzame energie niet aanpassen'

HOOFDDORP De gemeente hoeft haar doelstellingen op het gebied van duurzame energie na de uitspraak van de Raad van State over het beoogde windmolenpark in Haarlemmermeer-Zuid niet aan te passen. Dat antwoordde wethouder John Nederstigt van Duurzaamheid vorige week tijdens de raadsvergadering op mondelinge vragen van VVD-raadslid Rob Koster.

De afdeling rechtspraak van de Raad van State gaf de provincie Noord-Holland eind vorige maand gelijk in het langslepende conflict over het windpark Haarlemmermeer-Zuid. Daarmee lijkt er definitief een eind te zijn gekomen aan deze plannen.

VVD'er Koster vroeg vorige week of deze beslissing gevolgen heeft voor de doelstelling van de gemeente op het gebied van duurzaamheid. Wethouder Nederstigt zei van niet. Volgens hem zijn de gevolgen op korte termijn zeer beperkt. Op langere termijn is naar het idee van de wethouder nog wel degelijk behoefte aan windenergie en dan komt de locatie in het zuiden van Haarlemmermeer mogelijk opnieuw in beeld.

Daarmee is het laatste woord over het energieverbruik in de gemeente nog niet gezegd. De gemeenteraad besteedt binnenkort een speciale sessie aan het onderwerp.