Dorpsgids Badhoevedorp ziet het levenslicht

BADHOEVEDORP Feest vrijdag 20 mei in Dienstencentrum 't Rietland waar burgemeester Theo Weterings zijn werkweek afsloot met het in ontvangst nemen van de allereerste Dorpsgids Badhoevedorp Boesingheliede Lijnden NieuweMeer.

Nadat 'geschiedenisleraar' Bob Bekker op wervelende wijze de historie van Badhoevedorp heeft geschetst maakt hij een sprong naar het heden en verhaalt hoe de dorpsraad is ingesprongen op de veranderende wetgeving, over het ontstaan van de werkgroep Sociaal Domein en hoe de inspanningen van die werkgroep, waarvan hij de voorzitter is, hebben geleid tot de handige gids die vandaag het levenslicht ziet. "Het is een hele klus geweest", bekent Bekker om vervolgens het eerste exemplaar aan burgemeester Weterings - hij is per Boodschappenshuttle vanaf het dorpshuis naar 't Rietland gekomen - te overhandigen. Met het boekwerkje in zijn hand prijst Weterings de initiatiefnemers. "U kunt trots zijn op het resultaat. Ongeacht de leeftijd, het boekje is voor iedereen van belang."

De gids bevat een lijst met belangrijke telefoonnummers, de nationale kaart 'Wat te doen bij een noodsituatie' en plattegronden met straatnamenregister en heeft als doel zo breed mogelijke informatie aan te bieden. Van zorghulpverlening, winkeliers, verenigingen tot recreatie. De gids wordt komende week huis-aan- huis in de vier kernen verspreid.

Meer nieuws komende donderdag in de papieren versie van HCnieuws.nl.