• Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman

Feestmaal in koeienstal

VIJFHUIZEN Terwijl de dames achter hen smullen van kuilgras smullen de zestig eters in de grote stal van de familie Olsthoorn aan de Kromme Spieringweg van een uitgelezen viergangendiner. Het is zeker geen alledaagse gebeurtenis die zich deze vrijdagavond voordoet, maar wel een die voor herhaling vatbaar is zo blijkt uit de opgetogen reacties van de gasten.

Terwijl ze met een aperitiefje in de hand bewonderd staan te kijken hoe de koeien als vanzelf de grote carrousel inlopen om gemolken te worden, zijn de gelukkigen die een strobaal konden reserveren het roerend met elkaar eens. "De avond moet nog beginnen, maar nu al is het geweldig om in omgeving als deze tussen koeien te kunnen eten." Waarmee de initiatiefnemers Frank Breuer van Smoking BBQ, de familie Olsthoorn en Joris van der Kleij van JorEvent een geweldig compliment krijgen. Het is de eerste keer dat zij dit evenement organiseren en binnen de kortste keren was het diner op de bijzondere locatie meer volgeboekt want er moest een lange wachtlijst aangelegd worden.

Ook Agnes Weber is aangeschoven. En terwijl ze geniet van de amuse die bestaat uit zalm, inktviskroepoek en wasabi zegt ze: "Weet je, Vijfhuizen is een goed dorp om initiatieven als deze uit te proberen. We zijn hier wel in voor zulke dingen. Ik vind het een geweldig idee."

Meer nieuws komende donderdag in de papieren versie van HCnieuws.nl.