Gemeente houdt fontein op Polderplein slapend

HOOFDDORP De fontein op het Polderplein in het centrum van Hoofddorp doet het al jaren niet meer en dat blijft voorlopig ook zo. Dat antwoordde wethouder Marjolein Steffens-van de Water van Onderhoud donderdag in de gemeenteraad op mondelinge vragen van raadslid Piet Schouten (GroenLinks).

Het was het raadslid opgevallen dat de fontein in hartje Hoofddorp het al een tijdje niet meer doet. Dat klopt, zo reageerde wethouder Steffens. Het college is niet van plan de defecte fontein op korte termijn te herstellen. De geschatte kosten van zo'n 75.000 euro zijn naar de mening van B en W te hoog, aldus Steffens.

Raadslid Michel van Dijk van Forza! had ook een vraag over een fontein maar dan op een andere plek: de Hódmezövásárhely-fontein op de kruising van de Kruisweg en de Hoofdweg in Hoofddorp. Hij vroeg of deze fontein geen andere naam kon krijgen, nu de stedenband met de Hongaarse zustergemeente ten einde is. Volgens Van Dijk is de naam simpelweg niet uit te spreken.

Wethouder Steffens slaagde er niettemin in om de naam van de fontein in één adem uit haar mond te krijgen. Dat was ook direct haar antwoord op de vraag van het raadslid.