• Ton Dijkstra

Horeca bij spottersplek Polderbaan

HOOFDDORP Een ondernemer heeft aangeboden om een horecavoorziening te starten bij de spottersplek langs de Polderbaan in Vijfhuizen. Dat zei HAP-raadslid Tim van Essen donderdag tijdens de Vragensessie in de gemeenteraad.

Wethouder Adam Elzakalai toonde zich blij verrast met de mededeling van het raadslid. Hij zei graag in contact te komen met de betreffende horecaondernemer. "ik ben altijd blij met dit soort initiatieven."

De komst van horeca op deze locatie past volgens de wethouder prima in de plannen om de vaste plek voor vliegtuigspotters meer comfort te geven. Zo moet de locatie niet alleen bij mooi weer een toeristische trekpleister zijn maar moeten er ook voorzieningen komen voor als het wat minder mooi weer is. Met het vaststellen van de voorjaarsnota is daar vorige week ook geld voor beschikbaar gesteld.

Volgens Elzakalai is het ook de bedoeling dat de spottersplek ook wordt gebruikt als broedplaats voor allerlei innovatieve vernieuwingen. Dat gebeurt in samenspraak met de luchthaven Schiphol.