• Trudy Witteman
  • Trudy Witteman

Laatste rit Boodschapshuttle

Frans Witteman

BADHOEVEDORP Het is over en uit voor de Boodschapshuttle van Peter en Linda van Rijn. Gisteren, 25 augustus, reed het duurzame vervoermiddel de laatste sociale rondes door Badhoevedorp. Zonder subsidie kunnen ze het niet langer volhouden.

Het is deze ochtend niet alleen de oranje gekleurde shuttle die zoals elke vrijdag voor de ingang van wooncomplex De Schuilhoeve stopt. Ook een glanzende limousine doet dat. Samen brengen ze de kleine dertig wachtenden naar het centrum van het dorp voor de wekelijkse boodschappen en bezoekjes. Met de speciaal ingehuurde limousine willen Peter en Linda een statement maken. Laten zien dat de gemeente ten onrechte hun initiatief geen kans heeft willen geven.

Waarom een limousine? Peter: "Nu wij noodgedwongen gestopt zijn moeten mensen de Regiotaxi bellen om hen naar het winkelcentrum te brengen. Het wordt door de gemeente vergoed. Voor het geld dat de gemeente daaraan kwijt is

kun je met een paar mensen een limousine huren met chauffeur die ook nog eens op je wacht."

En juist dat aspect weegt zwaar, blijkt uit de reacties van de gebruikers van de Boodschapshuttle. "De taxi brengt je naar één plek en verder mag je het uitzoeken. Je weet toch nooit van te voren hoeveel tijd je nodig hebt? Peter en Linda rijden rondjes. Apotheek, bibliotheek, gemeentewinkel, je kunt in- en uitstappen waar je wilt. Een taxi is geen optie. We weten niet hoe het verder moet."

Meer nieuws en reacties komende donderdag in de papieren versie van HCnieuws.nl.