• Trudy Witteman
  • Trudy Wittemam
  • Trudy Wittemam
  • Trudy Wittemam
  • Trudy Wittemam

Obelix West en John Dekker verrassen in Zwanenburg

ZWANENBURG Obelix West met op de sulky John Dekker hebben zaterdag de kortebaan van Zwanenburg gewonnen. De combinatie profiteerde in de finale van de galoppades van Dashing Dragon (John de Leeuw). Quiz de Ginai en Micha Brouwer werden derde voor Wonnightstand (eveneens Dekker, vanaf de vierde omloop met Caroline Aalbers).

Met bijna alle kortebaantoppers van dit moment aan de start was het voor het talrijke publiek smullen geblazen op het complex van HSC De Bataaf. De langs de baan veel gehoorde opmerking dat in de paardensport niets zeker is, werd ook in Zwanenburg maar weer eens bewezen: het bij veel toeschouwers populaire paard Fuggedaboutit kwam eind van de dag in de erelijst niet voor.

Wel was het zaterdag eindelijk raak voor Obelix West, de troef van Joop Visser. De snelheidsduivel wist het beste om te gaan met het krappe startvak en versloeg achtereenvolgens Quick du Vivier, Donate Groenhof, Blue Diamond As, Wonnightstand en Dashing Dragon die voorafgaand aan de finale favoriet was De ruin had gedurende de middag een prima indruk gemaakt en profiteerde steeds optimaal van zijn vijf meter voorgift in het startvak. In de finale ging hij echter twee keer in galop. Achteraf bleek hij een blessure aan zijn been te hebben opgelopen.

Meer nieuws komende donderdag in de papieren versie van HCnieuws.nl.