Politiek café van VVD over leegstand winkelcentra

HOOFDDORP De VVD houdt maandagavond 20 juni een politiek café over de leegstand in winkelcentra. De bijeenkomst is om 20 uur in Papa's Beach House aan de IJweg in Hoofddorp. Het politiek café is voor iedereen vrij toegankelijk.

Retaildeskundige Hans van Tellingen geeft een inleiding. Daarnaast zal wethouder Adam Elzakalai van Economische Zaken zijn visie geven op vragen of een lokale overheid moet investeren in een aantrekkelijk winkelgebied en of een heffing via de bedrijfsinvesteringszone (BIZ) Hoofddorp-centrum gaat helpen.

Er wordt ook een paneldiscussie gehouden met centrummanager Sonja Olthuis van Hoofddorp Winkelstad, VVD-Tweede-Kamerlid Hayke Veldman en voorzitter Peter Bokhorst van de dorpsraad in Nieuw-Vennep. Zij gaan in op onderwerpen als Hoofddorp-Centraal en de Nieuwe Kom in Nieuw-Vennep.

Daarbij komt onder meer een onderzoek ter sprake waaruit naar voren is gekomen dat één van de vijf winkelruimtes overbodig is. De opzet is om van dorpscentra een bruisend hart te maken. Na afloop van de discussie kunnen de deelnemers nog doorpraten onder genot van een drankje en hapje.