• Frans Witteman

'Publiek moest dringen bij verlaten Mysteryland'

HOOFDDORP Doordat er een uitgang minder open was dan vorig jaar was het voor bezoekers van dancefestival Mysteryland vorige maand na afloop van het evenement dringen geblazen. Dat stelt de fractie van de ChristenUnie-SGP in een stel schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

De fractie heeft het college om opheldering gevraagd. Volgens de ChristenUnie-SGP is een Duits festival waarbij te weinig uitgangen waren in 2012 dramatisch geëindigd, zodat extra aandacht voor dit aspect van belang is. De fractie wijst er ook op dat in het gebied opvallend veel fietsen en winkelkarretjes zijn achterbleven.

ChristenUnie-SGP staat traditioneel kritisch tegenover het jaarlijks terugkerende dancefestival op het voormalige Floriadeterrein. Toch deelt de fractie in haar vragen aan het college ook een compliment uit. De CU-SGP stelt dat het Haarlemmermeerse bos in tegenstelling tot voorgaande jaren veel sneller weer werd vrijgegeven voor bewoners uit de omgeving.

ChristenUnie-SGP staat ook elk jaar stil bij het geproduceerde geluid tijdens Mysteryland. De fractie zegt ervanuit te gaan dat dit aspect in de evaluatie van het evenement wordt meegenomen.