• Jan Aukes/Blue-Sky Photography

Sloop van zwembad Het Spectrum in zomer 2017

HOOFDDORP Het leegstaande zwembad van Het Spectrum in Hoofddorp wordt in de zomer van 2017 gesloopt. Op het terrein dat dan vrijkomt en het naastliggende voormalige Lexpoint-terrein moeten dan zo'n 50 nieuwe woningen komen. Dat hebben de wethouders Adam Elzakalai en Tom Horn dinsdag tijdens het wekelijkse persuurtje bekendgemaakt.

De gemeenteraad stemde al eerder in met de sloop van Het Spectrum. De gemeente heeft nog geprobeerd een alternatieve bestemming te zoeken voor het ooit zo populaire zwembad, maar dat mislukte. Volgens wethouder Elzakalai gaat de sloop maximaal negen maanden duren.

In die periode kan de naastgelegen sporthal niet worden gebruikt. De gemeente overlegt met Sportfondsen over een alternatief voor de gebruikers van de hal, vooral leerlingen van de KSH. Het is de bedoeling dat de sporthal wordt opgeknapt.

Eind 2017 of begin 2018 komt er dan in het gebied ruimte om nieuwbouw te realiseren. Volgens wethouder Horn bestaat 70 procent uit koopwoningen en 30 procent uit huurappartementen in de vrije sector. De gemeente heeft al goede gesprekken over invulling met de eigenaar van het Lexpoint-terrein, een projectontwikkelaar.

Het college wil een half miljoen uit de opbrengst van de nieuwbouw gebruiken om de sporthal op te knappen. De vernieuwde hal moet samen met de nieuwe woningen de wijk Toolenburg een splinternieuwe entree opleveren.