Stormbaan in Zwanenburg populair

ZWANENBURG Het is dag nummer drie van de feestweek in Zwanenburg-Halfweg. Zo'n honderd kinderen zijn druk in de weer op het kunstgras van VV Zwanenburg. Een middag vol Hollandse sporten.

Hoog op de stelten en klompen 'dan loop je tenminste wat makkelijker door de koeiendrek' aanschouwen Driekus en Bertha de drukte onder zich. Drukte bij het bamboestieken - met bamboe en elastiek iets bouwen en gezweet met het A-juk. Drukte en enthousiasme bij de Zwanenburgse variant van het spel spijkerbroekhangen dat hier gebeurt zonder spijkerbroek. Vieze gezichten en de nodige getvèrs bij het snoephappen waarbij met uitsluitend de mond een snoepje uit het water of uit een bak met meel gehaald moet worden. Maar of het nu lukt of niet: voor iedereen zijn er massa's poffertjes en kilo's patat gebakken.

Na afloop krijgen alle kinderen een medaille. Omdat meedoen belangrijker is dan winnen. Hoewel, als je de mannen van het team Stuiterbal ziet beulen op de stormbaan dan hadden zij de eerste prijs gewonnen. Kaj (9), Ryan en Jim (beiden 8), en Collin (5), de mariniers van de toekomst.