'Trapveldje Rijsenhout vol met bouwafval'

HOOFDDORP Een trapveldje op de hoek van de Schouwstraat en de Aalsmeerderdijk in Rijsenhout ligt al geruime tijd vol met bouwafval dat is overgebleven van de bouw van een appartementencomplex. PvdA-fractieassistent Bert den Elzen vroeg het college vorige week tijdens de Vragensessie in de gemeenteraad hier eens naar te kijken.

Volgens Den Elzen werd het veldje altijd veel gebruikt voor een partijtje voetbal. Dat is nu niet meer mogelijk. "Hier wil je echt niet voetballen. Bovendien is de drainage helemaal dichtgeslibd."

De PvdA'er is ook ter ore gekomen dat de exotische plant Japanse Duizendknoop op het betreffende terrein is gesignaleerd. De bewuste plant is volgens kenners een gevaar voor funderingen en asfalt. "En de plant is bijna niet te bestrijden", zo zei Den Elzen. De Japanse Duizendknoop zou zich ook op een veld in Nieuw-Vennep hebben laten zien.

Wethouder Marjolein Steffens-van de Water zei de plekken te kennen waar de Japanse Duizendknoop de kop heeft opgestoken. Volgens haar afdeling Beheer en Onderhoud is de situatie op dit moment beheersbaar. De wethouder zei dat de gevaarlijke plant nog met Roundup mag worden bestreden, een chemisch middel dat voor het tegengaan van onkruid inmiddels taboe is.

Steffens moest het antwoord op de vraag over het bouwafval schuldig blijven. "Maar het hoort daar natuurlijk niet te liggen. We gaan kijken of we er iemand op kunnen aanspreken en anders halen we het er zelf weg."