• Trudy Witteman

Tweede deel Zwanenburg Droog van start

ZWANENBURG Binnenkort wordt begonnen met het tweede deel van het aanpassen en vervangen van de riolering in het laagst gelegen gedeelte van Zwanenburg. Als ook die klus geklaard is moet het dorp ook bij extreme regenval droge voeten houden, zo is de verwachting.

De werkzaamheden gaan voor overlast zorgen, maar alles wordt er aangedaan deze zoveel mogelijk te beperken, liet Jan Zwemmer van de gemeente gisteravond weten tijdens de openbare vergadering van de dorpsraad. Het eerste deel van de omvangrijke klus is klaar. Onder de Domineeslaan ligt een extra en grote rioleringsbuis die het regenwater kan afvoeren naar de inmiddels sterk verbrede tocht langs de Troelstralaan. Het wegdek ziet er niet fraai uit. Het wachten is op het voorjaar wanneer de asfalteringsmachine van stal gehaald kan worden.

De riolering van de Sparrenlaan is het eerst aan de beurt, naar verwachting begin februari. Daarna volgt de Lindenlaan waaronder, net als in de Domineeslaan, een extra grote rioleringsbuis geboord wordt. Via deze buis wordt het regenwater afgevoerd naar de waterpartij in het park en vervolgens middels een nieuw aan te leggen duiker onder de Troelstralaan, naar de verbrede tocht.

Meer nieuws komende donderdag in de papieren versie van HCnieuws.nl.