VVD houdt politiek café met provinciale lijsttrekker

HOOFDDORP Gedeputeerde en VVD-lijsttrekker bij de provinciale verkiezingen in maart, Elisabeth Post, is maandag 16 februari de voornaamste gast van een politiek café van de VVD Haarlemmermeer in Hoofddorp. Ook wethouder Derk Reneman van Verkeer en Vervoer en Financiën is die avond aanwezig. De bijeenkomst is in De Beurs in Hoofddorp en begint om 20 uur.

Er wordt deze bijeenkomst over drie actuele thema's gediscussieerd: duurzaamheid, mobiliteit en Schiphol. Bij het eerste onderwerp zorgen het beoogde Windmolenpark Haarlemmermeer-Zuid en het project Zonneweide ongetwijfeld voor voldoende discussie, omdat de gemeente en de provincie daar verschillende ideeën over hebben.

Het onderwerp mobiliteit staat onder meer in het teken van het doortrekken van de Nieuwe Bennebroekerweg (Duinpolderweg), de omlegging van de A9 en de afwaardering van de Schipholweg in Badhoevedorp. De kersverse nieuwe voorzitter van de Dorpsraad in Badhoevedorp zal in een pitch haar mening geven.

Ook de groei van Schiphol komt ter sprake. Het spreekt vanzelf dat de sprekers hun licht laten schijnen over het recent gesloten Aldersakkoord. Ook komt de vraag aan de orde of er nog kleinschalige woningbouw mogelijk is in de kernen Rijsenhout en Zwanenburg.