• Trudy Witteman

Waterspeelplaats voor speeltuin

ZWANENBURG - De speeltuin van Zwanenburg is een prachtige attractie rijker: een waterspeelplaats. Zondagmiddag werd deze in gebruik genomen door de 6-jarige Elise.

Na het seintje 'Je mag beginnen, doe je best', beweegt de blonde Elise de pompzwengel of haar leven er vanaf hangt. En ja hoor, langzaam maar o zo zeker begint er uit de pomp water te stromen. In de regen klinkt applaus. Voor de jeugd tevens het sein om heerlijk te gaan kliederen met water. Want dankzij het nieuwe attribuut dat in de grote zandbak staat opgesteld, kunnen zij hun hart ophalen. In de zandbak zijn tevens twee stalen zandhappers geplaatst zodat kinderen het vak van kraanmachinist onder de knie kunnen krijgen.

De attractie is tot stand gekomen dankzij bijdragen van Stichting Kuuroord Zwanenburg, Stichting voor de Buurt, de Rabobank en het door de vrijwilligers bijeengebrachte geld tijdens de plaatselijke sponsormuntjesactie in 2014.

Direct na de openingshandeling kon Frans van der Tol het al jaren ontbrekende naambordje op de brug in de speeltuin onthullen.

Meer nieuws komende donderdag in de papieren versie van HCnieuws.nl.