• Hoofddorp: Auto komt in water langs Drie Merenweg terecht
    Hoofddorp, 8 december - Een auto is maandagmiddag in het water naast de Drie Merenweg tot stilstand. De bestuurder raakte om nog onbekende reden de macht over het stuur kwijt en kwam in de berm terecht, om vervolgens in de sloot tot stilstand te komen. Beide inzittenden zijn in de ambulance gecontroleerd, maar hoefden niet mee. De auto is door de bergingsdienst afgevoerd.
    Fotografie: Eric van Lieshout

    Eric van Lieshout

Zorgen bij D66 over veiligheid Driemerenweg

HOOFDDORP De fractie van D66 in de gemeenteraad maakt zich grote zorgen over de verkeersveiligheid op de Drie Merenweg (N205). Raadslid Pablo Meegdes heeft het college van B en W er schriftelijke vragen over gesteld.

Vorige week vond er een dodelijk ongeval plaats op de weg. Ook eerder waren er grote ongelukken op de Driemerenweg die in beheer is bij de provincie Noord-Holland.

Het lijkt in veel gevallen te gaan om automobilisten die de macht over het stuur verliezen, van de weg raken, over de kop slaan en tot stilstand komen in de sloot of tegen een lichtmast botsen.

Pablo Meegdes: "Wij maken ons zorgen over de vele grote ongevallen op deze weg. Wij willen weten welke maatregelen de provincie heeft genomen om de verkeersveiligheid te verbeteren."

Daarbij vraagt D66 zich af of het college een verklaring heeft voor de vele ongevallen op de Driemerenweg en of er al maatregelen zijn genomen of worden genomen om de verkeersveiligheid te verbeteren.