Zwanenburg krijgt camping

ZWANENBURG Wat hebben de organisatoren van het jaarlijkse huttenkamp in de speeltuin in Zwanenburg een vooruitziende blik gehad. Het was koud en nat toen gekozen werd voor het thema 'Camping'. Bij de start van de bouw van de vakantieverblijven staat de zon hoog aan de hemel en volgens kenners, en die zijn er deze dagen volop daar aan de Plantsoenlaan, krijgen we zelfs tropische dagen.

Natuurlijk wordt er druk gebouwd deze dinsdag, maar de lieve jeugd is de leiding ook dankbaar dat het campingzwembad open is. Er wordt druk gebruik van gemaakt. De hut van de hartsvriendinnen Josephine en Juna - allebei 9 - is zo goed als af. Ze kennen elkaar van de Jozefschool en van Don Bosco. "En onze ouders zijn ook vrienden van elkaar." De dames hebben hun verblijf gebouwd in de vorm van een tent met een blauw zeil als dak. Nu zijn ze druk bezig met het afkorten van een lange lat en mopperen op de zaag die in hun ogen bot is. De lat hebben ze nodig voor de bar die op het terras bij hun bouwsel komt. "Als we klaar zijn gaan we daar wat drinken", beloven ze zichzelf.

Liefst 200 kinderen leven zich deze week uit in de speeltuin. Een paar nachten slapen op de camping, woensdag de grote survival en vrijdag naar het zwembad in Hoofddorp. Ondertussen maken shovels korte metten met de bouwsels die 's avonds in de fik gestoken worden.