• Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen

Drieluik Hoofddorp Pioniers - HCAW: 1-1

HOOFDDORP Hoofddorp Pioniers is er zondag niet in geslaagd ook de tweede wedstrijd tegen HCAW te winnen. Zelfs met de homerun van Gario werd het in Bussum 15-8. De achterstand op de nummers 1 en 2 blijft daardoor 10, respectievelijk 8 punten.

Het derde drieluik in de play-offs begon zo goed voor de Hoofddorpers. Nadat donderdag en vrijdag de eerste weedstrijd was afgelast, volgde zaterdag in Hoofddorp een duidelijke 6-0 winst. Zo moest het ook zondag gaan, was de duidelijke opdracht van hoofdcoach Dè Flanegin.

De eerste inning leek hij gelijk te krijgen, want de start was prima. Pioniers sloot die af met een 0-2 voorsprong, maar daarna ging het snel mis. In de innings 3, 4 en 5 werd er niet gescoord door de bezoekers, maar wel door HCAW. Negen keer maar liefst en dat betekende een duidelijke 9-2 achterstand. Die werd alleen maar groter in inning 7 en 8, want er kwamen 6 punten bij.

Zelf wisten de Hoofddorpers nog één keer te scoren in de achtste inning, waardoor de afsluitende negende inning begon met een tussenstand van 15-6. Even leek het erop dat Pioniers zich terug in de wedstrijd kon vechten, maar het bleef bij 2 punten. Eindstand derhalve 15-8. Aantal honkslagen 15-17. Flanegin zette Huijer, Jamoena, Nuijten en Draijer in als werper.

Wat nu nog rest in dit drielijk is de wedstrijd die al twee keer is uitgesteld en die nu voor maandagavond staat gepland. In Hoofddorp, start 19.30 uur.

Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam leidden in de strijd om deelname aan de Holland series met respectievelijk 14 en 12 punten, bijeen verzameld in 9 wedstrijden. HCAW en Hoofddorp Pioniers hebben er 4 uit 8. De play-offs gaan over 18 wedstrijden.