• Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen

Honkballers slaan HCAW met 3 homeruns van het veld

HOOFDDORP Hoofddorp Pioniers heeft haar derde wedstrijd in het drieluik tegen HCAW overtuigend gewonnen. De ploeg uit Bussum kreeg maar liefst 3 homeruns te verwerken waaronder een grand slam. Na 6 ½ inning was het inpakken en wegwezen.

Coach Flanegin startte met Paul Brands in de basis en hij was niet de enige nieuwe naam voor het trouwe thuispubliek dat tijdens de avondwedstrijd getrakteerd werd op veel honkslagen van de kant van Hoofddorp. De ploeg uit Bussum kon daar nauwelijks iets tegenover stellen, want die werd keurig aan banden gelegd door werper Dion Steijl. Hij mocht de wedstrijd openen en uitgooien.

Die eer kwam hem zeker toe, want mede dankzij een paar strakke aangooien van Leonora bleef de teller voor HCAW op 0 punten staan.

Hoofddorp Pioniers deed het wat dat betreft veel beter. In de drie eerste innings werd een homerun geslagen, waarbij die van Marlin wel de belangrijkste was: een grand slam, want alle honken waren bezet. De andere twee homeruns waren van Van der Wijst en Gario.

Tussenstand na 6 volledige innings was daardoor opgelopen tot 11-0 en omdat HCAW ook in de eerste helft van de 7e inning niet scoorde, was het inpakken en wegwezen.

Het volgende drieluik is die tegen L&D Amsterdam. De thuiswedstrijd is zaterdag 9 september, start 14 uur. Entree 3 euro.