Hoofddorp Pioniers kansloos in tweede wedstrijd play-offs

Jos van Rooijen

HOOFDDORP De honkballers van Hoofddorp Pioniers zijn er ook in het tweede treffen tegen L&D Amsterdam niet in geslaagd om voor een verrassing te zorgen. In Amsterdam werd kansloos verloren in een wedstrijd die al na ruim 6 innings was beslist.

Net als in de eerste wedstrijd in het drieluik Amsterdam - Hoofddorp startten de Amsterdammers met het slaan van honkslagen. Alleen - leverde het in Hoofddorp maar één punt op, in het eigen stadion werden het er meteen vier. In inning twee kwamen er geen punten bij, maar in inning drie en vier werd de voorsprong beetje bij beetje opgevoerd naar 7-0 en 9-0. In inning zes werden er nog eens drie aan toegevoegd.

De mannen van Dè Flanegin konden daar slechts drie honkslagen tegenover stellen, maar die leverden geen punten op. Eindstand na zes volledige innings en een halve zevende: 10-0.

Amsterdam won daarmee ook de tweede wedstrijd in de play-offs, want in Hoofddorp werd het donderdag 1-4 in het voordeel van hoofdcoach Urbanus.

Een soortgelijke tussenstand geldt ook voor de nummers 2 en 3 uit de reguliere competitie. Daar staat het na zaterdag 2-0 in het voordeel van Neptunus dat twee keer won van HCAW.

Zondagmiddag staat de derde ontmoeting gepland tussen de nummers 1-4 en 2-3. Hoofddorp Pioniers speelt thuis. Start 14 uur. Entree 3 euro pp.