• Jos van Rooijen

Hoofddorp Pioniers sluit drieluik af met verlies

HOOFDDORP De honkballers van Hoofddorp Pioniers zijn er zondag niet in geslaagd om nog minimaal één punt af te pakken van koploper L&D Amsterdam. Onder prima weersomstandigheden werd het 7-5 voor de thuisploeg.

Kansen waren er, aldus hoofdcoach Dè Flanegin, wel om er opnieuw minimaal een gelijkspel uit te slepen en wellichts zelfs winst. Maar dan had het een wedstrijd moeten worden zonder fouten. En dat was het niet.

"Je komt snel achter, weet terug te vechten, komt op voorsprong, maar je laat na op een nog grotere voorsprong te komen. Daardoor geef je je tegenstander het idee dat er nog wat te halen valt en dat moet je niet doen tegen Amsterdam. Het is niet voor niets de koploper."

Zonder de woorden zelf te gebruiken, doelt hij hij er wel op: de perfecte wedstrijd. "Zaterdag leek het zo'n wedstrijd. We deden bijna alles goed. Maar vandaag deden we gewoon te veel zaken niet goed genoeg. Daar moeten we aan blijven werken."

Over de inzet en het meedoen van nieuwe spelers (zoals Duko Luijtens, foto) is hij overigens wel te spreken.

"Met dat laatste wil ik graag door gaan. Tegen De Glaskoning Twins (staan helemaal onderaan, red.) bijvoorbeeld. Als het aan mij ligt, komt iedereen in het veld."

Het laatste drieluik van het regulire seizoen tegen Twins staat gepland voor donderdag, zaterdag en zondag 3, 5 en 6 augustus. Hoofddorp speelt donderdag (19.30 uur) en zondag (14 uur) thuis op Park 10.

Daarna staan de play-offs op het rooster.