• Jan Aukes

Nieuwe routes voor HaarlemmermeerRun

HOOFDDORP De voorbereidingen zijn nog in volle gang. Maar al maanden lang staat het met hoofdletters geschreven in menig loopagenda: zondag 3 september 2017 - de 13e HaarlemmermeerRun. Inschrijven kan nog steeds.

De voorinschrijving is gesloten, het aantal businessteams is boven verwachting. De weersverwachtingen voor aankomend weekend zijn gunstig. Willeke Teeuwen ziet daarom uit naar zondag 3 september, want ook met de (nieuwe) routes is het helemaal goed gekomen.

"Vorig jaar zijn we voor het eerst gestart vanaf en gefinisht in Park 10, het fraaie honkbalstadion waar Hoofddorp Pioniers haar thuiswedstrijden speelt. Het was een prachtig gezicht om vanaf de tribunes de lopers te zien finishen in het honkbalstadion. De sfeer was gezellig zowel bij de start als bij de finish. Mensen bleven na afloop hangen voor een drankje en een hapje. Vanaf de tribunes kon je goed zien wie er ging finishen, onder meer op de grote schermen. Er werden toen twee afstandsrecords verbroken op de vijf Kilometer. Het parcours liep toen grotendeels door het groene gedeelte van Park21. Vanwege werkzaamheden van Tennet in verband met de aanleg van de nieuwe hoogspanningsmasten is het niet mogelijk om diezelfde routes te gebruiken. De organisatie heeft daarom nieuwe routes uitgezet. We starten net als de afgelopen editie in het honkbalstadion en lopen vervolgens langs de Toolenburger Plas, door de wijk Floriande en een stukje Haarlemmermeerse Bos en er wordt weer gefinished in het stadion. De 5 km krijgt wel een vliegende start om zo toch een aantrekkelijke en vooral veilige route te creëren."

Het nieuwe Parcours betekende voor de organisatie wel opnieuw een hele inspanning, aldus Teeuwen. "De routes van vorig jaar liepen veel door de natuur en weinig over wegen en door wijken. De nieuwe routes maken dat er veel meer verkeersregelaars ingezet moeten worden en verkeersborden geplaatst. Er is veel overleg geweest met politie en gemeente om ook dit jaar weer maximale veiligheid voor iedereen te garanderen. Het is uiteindelijk allemaal gelukt."

Volgens Teeuwen hoopt de organisatie dat er ook dit jaar een mooi en snel parcours uitgezet is. "Natuurlijk is het jammer dat zo'n nieuwe route veel inzet van extra mensen vraagt en de nodige bebording, want dat brengt extra kosten met zich mee. We zijn blij dat veel sponsoren ons hierin de helpende hand bieden."

Tot slot. "We hopen er met z'n allen weer net als vorig jaar een echt loopfeest van te maken. Het organisatieteam heeft ervoor gezorgd dat op de dag zelf alle taken geregeld en verdeeld zijn, zodat zij zelf ook enigszins van de dag kunnen genieten. Vrijwilligers staan klaar om alle lopers onderweg en bij de finish bij te staan."

Voor mensen die niet meelopen, de lopers onderweg willen aanmoedigen of komen kijken in het honkbalstadion - op www.haarlemmermeerrun.nl is onder het kopje afstanden zien waar tijdens de verschillende afstanden wordt gelopen.

Na-inschrijving is nog mogelijk op zaterdag 2 september van 10 - 15 uur en op zondag 3 september van 8.30 uur tot 10 minuten voor de start. In de tent.