• Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen

Pioniers kan Amsterdam niet opnieuw verrassen

HOOFDDORPHoofddorp Pioniers heeft het drieluik tegen L&D Amsterdam afgesloten met twee keer verlies (zaterdag en zondag) en één keer winst (donderdagavond). De achterstand op de nummer twee is daardoor toegenomen tot 8 punten.

Het begon zo goed, op donderdagavond op Sportpark Ookmeer in Amsterdam. De Hoofddorpers wisten daar, enigszins verrassend, te winnen in een wedstrijd met veel honkslagen en dito runs: 3-8. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen voor de thuiswedstrijd op zaterdag. Het liep echter anders dan verwacht, want nu was het Amsterdam dat met de punten naar huis kon: 4-5. Een winst overigens die pas in de 9e inning tot stand kwam.

Zondag werd er opnieuw gespeeld in Amsterdam en mochten de Hoofddorpers al revanchegevoelens hebben - die werd in inning één meteen de kop ingedrukt. Na honkslagen van Draijer, Croes en Urdanus stond het al snel 2-0.

De Hoofddorpers kwamen nog wel terug tot 2-2 via Gario, Leonora en Marlin maar er echt lang van genieten zat er deze middag niet in.

De ploeg van coach Urbanus sloeg meteen terug. Tussenstand 5-2.

Marlin leek de Hoofddorpers nog wel enigszins terug te brengen in de wedstrijd (hij maakte er 5-3 van), maar het bleek te weinig om de thuisploeg uit haar spel te halen. Beter nog: ze voegden twee punten toe aan hun totaal: tussenstand 7-3. In innings acht en negen werd niet meer gescoord waardoor de tussenstand ook de eindstand werd.

De Amsterdammers herstellen zich daarmee van de nederlaag op donderdag, De Hoofddorpers zien het gat naar nummer twee op de ranglijst groeien naar 8.

Honkslagen: Amsterdam 12 en Hoofddorp 9. Op de heuvel stonden aan Hoofddorpse zijde Steijl, Wassink, Jamoena en Clemensia.

Het volgende drieluik is tegen Curaçao Neptunus dat duidelijk aan de leiding gaat in de play-offs en zich nu al kandidaat stelt voor prolongatie van hun titel.

Donderdag (19.30 uur) en zondag (14 uur) zijn de thuiswedstrijden in Hoofddorp in Park 10.