• Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen

Pioniers verliest in de 9e inning van Amsterdam

HOOFDDORP Bijna. Maar dan ook heel erg bijna. Dan had Hoofddorp Pioniers er een verlenging en misschien wel winst uit kunnen slepen in het tweede treffen tegen L&D Amsterdam. Nu werd het 4-5 na 9 volledige innings, nadat de Hoofddorpers in de zesde inning een tussenstand van 4-4 op het bord hadden gezet.

Dat ene punt in inning 6 volgde na drie punten in inning 4. Pioniers stond toen met 0-4 achter, na een flitsende tweede inning van de bezoekers. Daarin werden maar liefst drie punten gescoord, via honkslagen van Rombley, Berkenbosch (deze middag goed op dreef), Clarijs, Draijer en Croes. Daar zat ook een fout tussen van het thuisteam, waardoor het team zonder hoofdcoach Flanegin wist wat te doen. Terugvechten.

Dat gebeurde pas na, opnieuw, een opstootje waarbij zo'n beetje alle spelers van beide teams betrokken waren. Er vielen geen klappen, er werd nauwelijks aan elkaar getrokken, maar er werd wel even flink geduwd. En hier en daar werd een onaangeaam woordje gewisseld met als belangrijkste oorzaak opmerkingen uit de Hoofddorp-dug out.

De toon was gezet, werper Huijer gooide alle frustraties van zich af en de rest van de Hoofddorpers sloten zich daarbij aan. Inning 4 betekende een belangrijke omslag. Van 0-4 werd het 3-4 (hits van Leonora, Marlin, Smit en Eeman) waarna het met hulp van Marlin 4-4 werd. In inning 7 en 8 werd er niet gescoord, maar wel in de eerste helft van inning 9 en wel door de Amsterdammers. Tussenstand dus 4-5 met alleen nog de tweede helft van de negende inning te gaan.

Pioniers, met een iets gewijzigde opstelling, bleef op 0 staan en dat betekende een 4-5 eindstand. Beide teams sloegen 7 honkslagen, Hoofddorp maakte drie fouten.

Zondag staat wedstrijd drie in het drieluik op het programma, in Amsterdam, start 14 uur.

De wedstrijd Neptunus - HCAW werd afgelast.