• Jos van Rooijen

Pioniers wint met 6-0 van concurrent HCAW

HOOFDDORP De honkballers van Hoofddorp Pioniers hebben de eerste wedstrijd in het drieluik tegen HCAW gewonnen. In het eigen stadion werd het zaterdag 6-0. De wedstrijd van donderdag wordt maandagavond ingehaald.

Pioniers begon zaterdagmiddag meteen goed aan het eerste treffen tegen het Bussumse HCAW. Want na drie volledige innings stond het al 4-0 en bleek dat de gasten weinig in te brengen hadden tegen de Hoofddorpse werpers. Zij werden aan slag overigens goed geassisteerd door onder andere Van de Wijst, Nijhof, Gario en Leonora die de punten binnen sloegen.

Na 8 1/2 inning was de wedstrijd gespeeld en stond er een 6-0 stand op het scorebord. In inning zeven en acht waren er namelijk twee punten bij gekomen. Het scorebord liet tevens zijn dat HCAW 0 honkslagen kon laten noteren tegen 6 voor Hoofddorp.

Zondag speelt Pioniers opnieuw tegen HCAW, maar dan in Bussum. Start 14.30 uur.

Maandag wordt het drieluik afgesloten in Hoofddorp. Dan wordt de donderdagavond wedstrijd ingehaald, nadat die al eerder verplaatst was naar de vrijdag. Maar ook toen werd het veld afgelast.

De andere twee teams die zich wisten te plaatsen voor de play-offs speelden wel al twee keer tegen elkaar. Zowel Amsterdam als Neptunus won één keer.Beide teams ronden het drieluik zondag af.