• Robert Zwart

Nederpop helden komen naar De Meerse

HOOFDDORP Pophelden.NL is een nieuwe muziekproductie met een wisselende samenstelling. Uitsluitend klinkende namen en generatiegenoten uit de geschiedenis van de Nederpop verlenen hun medewerking. Op zaterdagavond 30 september in De Meerse zullen niemand minder dan Robert Jan Stips van de Nederlandse popgroep Nits, Hans Vandenburg van Gruppo Sportivo en Jan van der Meij van de band Vitesse, allen een eigen, intiem 'unplugged' optreden verzorgen. Diverse klassiekers uit ieders carrière komen aan bod. Ook verrassende covers (persoonlijke favorieten), nieuw en eigentijds materiaal, en improvisaties komen voorbij. Dit alles met verhalen, anecdotes en volop interactie met het publiek.

Robert Jan Stips maakte sinds eind jaren zestig naam met de band Supersister. Direct na het uiteenvallen van Supersister in 1974 werd hij door de Haagse band Golden Earring gevraagd als toetsenist. Golden Earring had net een wereldhit met Radar Love gehad, en Stips speelde mee tijdens de daaropvolgende Europese en Amerikaanse Earring-tournees. Hij speelt op twee albums van Golden Earring mee.

Hans Vandenburg fungeert al vier decennia als het boegbeeld van deze Haagse groep. Hij is als componist ook verantwoordelijk voor de aanstekelijke hitsingles 'Disco Really Made It', 'Hey Girl' en 'Rock 'n Roll' van Gruppo Sportivo. Tegenwoordig is de zanger/gitarist vooral actief als solo-artiest. Zo deed hij afgelopen jaar van zich spreken met zijn uitstekend ontvangen solo-album 'Dig It Yourself'.

Jan van der Meij speelde in Herman van Boeijen's Vitesse en is de oprichter van en constante factor in Powerplay, bekend van hits als 'Make It Alone', 'Love Can Break Your Heart' en 'Waste Of Time'. Daarnaast is Jan van der Meij al jarenlang de muzikale partner van Frédérique Spigt. Bovendien treedt hij momenteel in uitverkochte theaterzalen op met de ultieme Beatles tribute The Analogues.

De Meerse kleine zaal

Zaterdag 30 september - 20.30 uur

www.demeerse.nl